Rick Stein

Bruschetta z sardynkami


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

Bruschetta z sardynkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

chleb wiejski

sardynki

pomidory

czerwona cebula

czosnek

bazylia

natka pietruszki

masło

oliwa z oliwek

 

 

Przygotowanie:


Opiekać posmarowany masłem chleb. Natrzeć czosnkiem i polać oliwą z oliwek. Upieczone sardynki pozostawić do wystygnięcia. Rozdzielić je na małe kawałki i ułożyć na chlebie. Przykryć posiekanymi pomidorami i czerwoną cebulą. Polać oliwą z oliwek. Dodać bazylię i natkę pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Truskawki z pieprzem i redukcją balsamico
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Okoń duszony w winie
Przepis z programu Dietosfera (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Tapasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Omlet - cesarskie okruszki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.