Jennifer  Paterson

Boćwina z czosnkiem i anchois


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Boćwina z czosnkiem i anchois
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g boćwiny o białych łodygach

2 łyżki oliwy z oliwek

4 ząbki czosnku

1 mała puszka anchois

świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Umyj boćwinę, odetnij białe włókniste łodygi oraz wszelkie niejadalne części. W rondlu z pokrywką podsmaż czosnek i anchois na oliwie przez 5 min, aż anchois zmienią się w gładką pastę.
Potnij liście botwinki na 2,5-cm kawałki, sparz we wrzątku i zahartuj pod strumieniem zimnej wody. Dokładnie osącz, włóż do rondla z oliwą i dopraw pieprzem. Przykryj i duś na wolnym ogniu przez 10 min.

powrót

Podobne przepisy

Omlet biszkoptowy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Sandwicze z bagietki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Włoski, faszerowany bakłażan
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.