Awokado z krabem

Przepis z programu Zabawa w gotowanie (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Awokado z krabem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 dojrzałe awokado

duża puszka mielonego mięsa z kraba

8 czarnych oliwek

majonez

3 łyżki ketchupu

sok z jednej cytryny

 

 

Przygotowanie:


Odcedź mięso z kraba na durszlaku i wyjmij z niego chrząstki. Weź pół miseczki majonezu, dodaj 3 łyżki ketchupu, sok z cytryny i wymieszaj. Przekrój awokado na połówki i skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Wymieszaj mięso z kraba z majonezem i napełnij połówki awokado masą, na czubku połóż po jednej oliwce.

powrót

Podobne przepisy

Karczochy z parmezanem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Miętowy kuskus
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Quesadilla z grillowanymi cebulkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.