Delia  Smith

Aromatyczne kulki z jagnięciny w sosie pomidorowym


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Aromatyczne kulki z jagnięciny w sosie pomidorowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

70 dag mielonej jagnięciny

po półtorej łyżeczki prażonych nasion kolendry i kminu rzymskiego

cebula

po półtorej łyżki świeżych liści mięty oraz kolendry

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Utłuczone w moździerzu przyprawy wsypujemy do mięsa. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i zieleninę. Doprawiamy mięso solą oraz świeżo mielonym pieprzem i starannie wszystko razem mieszamy dużym widelcem. Z mięsnej masy formujemy kulki odrobinę większe od orzecha włoskiego. Rozgrzewamy na patelni dwie łyżki oleju i obsmażamy kulki, aż się zrumienią.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.