Antony Worrall Thompson

82.wiosenna zupa miso


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.82)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska

82.wiosenna zupa miso
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

20g błyskawicznego dashi lub 3 łyżeczki dobrej jakości bulionu warzywnego w proszku

800 ml wrzątku

4 szparagi

2 łyżki stołowe białej lub czerwonej pasty miso

1 łyżka stołowa mirinu (słodkiego wina ryżowego)

1 łyżka stołowa sosu sojowego

200g białego tofu pokrojonego w kostkę

 

 

Przygotowanie:


Do rondla z wrzątkiem wsypać dashi lub bulion warzywny

powrót

Podobne przepisy

Zupa z marchewki i soku marchwiowego
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa krem z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Krem z bobu z kokosowym bekonem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Barszcz chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Wegetariańska zupa gulaszowa
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.