Antony Worrall Thompson

82.krewetki po azjatycku z sałatką makaronową


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.82)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

82.krewetki po azjatycku z sałatką makaronową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

16 dużych

surowych krewetek tygrysich

sok i skórka starta z 4 limonek

 

 

Przygotowanie:


Rozkroić krewetki przez środek, rozłożyć i umieścić w misce. Posiekać 2 chili i połowę imbiru. Połowę oleju dolać do przypraw, polać tym krewetki i wymieszać. Umieść krewetki rozcięciem do dołu na rozgrzanej patelni żłobkowanej. Po 2 minutach przewrócić. Polać połową soku z limonki, posypać połową skórki startej z limonek i smażyć 2 minuty.

powrót

Podobne przepisy

Budyń z cukinii z potrawką z muli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Małże nowozelandzkie w sosie śmietanowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Potrawka z kalmarów z groszkiem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki z koprem włoskim i absyntem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.