Antony Worrall Thompson

80.strzępiel pieczony z rozmarynem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.80)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

80.strzępiel pieczony z rozmarynem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 filet ze strzępiela

4 gałązki rozmarynu

oliwa

sól morska

1 cytryna w plasterkach

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. Naciąć skórę na rybie ukośnie aż do mięsa. W „kieszonki” wsunąć gałązki rozmarynu. Natrzeć oliwą i posypać solą. Silnie rozgrzać patelnię, położyć rybę skórą do dołu i

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.