Antony Worrall Thompson

80.strzępiel pieczony z miętowym pesto


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.80)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

80.strzępiel pieczony z miętowym pesto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 filet ze strzępiela

garść orzechów włoskich

garść świeżej mięty

1 ząbek czosnku

100g fety

sok z cytryny

55 ml dobrej jakości oliwy

sól

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. Doprawić rybę solą. Silnie rozgrzać patelnię, wlać 2 łyżki stołowe oliwy, położyć rybę skórą do dołu i smażyć, aż będzie złocista. Przewrócić i umieścić w rozgrzanym piekarniku na 3 minuty, żeby s

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.