Antony Worrall Thompson

80.strzępiel pieczony z ciepłym sosem pomidorowym


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.80)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

80.strzępiel pieczony z ciepłym sosem pomidorowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 filet ze strzępiela

2 łyżki stołowe oliwy

½ łyżeczki ziaren kolendry

1 pomidor bez pestek

posiekany

100 ml dobrej jakości oliwy

1 ząbek czosnku rozgnieciony na pastę

3 czarne oliwki bez pestek

pokrojone w plasterki

garść posiekanych liści bazylii

nieco soku z cytryny

sól do smaku

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. Doprawić rybę. Silnie rozgrzać patelnię, wlać oliwę, położyć rybę skórą do dołu i smażyć, aż będzie złocista. Przewrócić i umieścić w rozgrza

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.