Antony Worrall Thompson

79.polędwica wieprzowa nadziewana mozzarellą


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.79)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

79.polędwica wieprzowa nadziewana mozzarellą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

średnia lub duża polędwica wieprzowa

350 g mozzarelli

150 g chutneya ze śliwek

6 liści szałwii

sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

oliwa z oliwek

10 pomidorków koktajlowych

odrobina masła

100 g świeżego szpinaku

odrobina świeżo utartej gałki muszkatołowej

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.Mięso naciąć wzdłuż do połowy glębokości. Włożyć w nacięcie mozzarellę, rozsmarować 1/3 chutneya i rozłożyć liście szałwii. Doprawić solą i pieprzem. Obwiązać mięso nitką, posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Obsma

powrót

Podobne przepisy

Rosół z gęsi z makaronem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Stek z pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wieprzowina w mleku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa czosnkowa Antoniego Carluccia
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciabatta razowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Makaron z sosem paprykowym
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

kampko

postów: 1

31.01.2013 13:32

CYTUJ

nie widać całości przepisu

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.