Antony Worrall Thompson

79.polędwica wieprzowa nadziewana mozzarellą


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.79)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

79.polędwica wieprzowa nadziewana mozzarellą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

średnia lub duża polędwica wieprzowa

350 g mozzarelli

150 g chutneya ze śliwek

6 liści szałwii

sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

oliwa z oliwek

10 pomidorków koktajlowych

odrobina masła

100 g świeżego szpinaku

odrobina świeżo utartej gałki muszkatołowej

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.Mięso naciąć wzdłuż do połowy glębokości. Włożyć w nacięcie mozzarellę, rozsmarować 1/3 chutneya i rozłożyć liście szałwii. Doprawić solą i pieprzem. Obwiązać mięso nitką, posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Obsma

powrót

Podobne przepisy

Wołowina po prowansalsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kartacze z grzybami i kindziukiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Roladki ze schabu ze śliwkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Schab jagnięcy w cieście chlebowym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kurczak pieczony po włosku
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

kampko

postów: 1

31.01.2013 13:32

CYTUJ

nie widać całości przepisu

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.