Antony Worrall Thompson

79.polędwica wieprzowa nadziewana mozzarellą


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.79)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

79.polędwica wieprzowa nadziewana mozzarellą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

średnia lub duża polędwica wieprzowa

350 g mozzarelli

150 g chutneya ze śliwek

6 liści szałwii

sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz

oliwa z oliwek

10 pomidorków koktajlowych

odrobina masła

100 g świeżego szpinaku

odrobina świeżo utartej gałki muszkatołowej

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.Mięso naciąć wzdłuż do połowy glębokości. Włożyć w nacięcie mozzarellę, rozsmarować 1/3 chutneya i rozłożyć liście szałwii. Doprawić solą i pieprzem. Obwiązać mięso nitką, posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Obsma

powrót

Podobne przepisy

Kleftiko - jagnięcina pieczona w pergaminie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Filety z kurczaka w ziołowej kruszonce
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Karkówka wolno pieczona
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kociołek cygański
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Frykas wieprzowy
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

kampko

postów: 1

31.01.2013 13:32

CYTUJ

nie widać całości przepisu

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.