Antony Worrall Thompson

79.polędwica wieprzowa nadziewana mozzarellą

Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.79)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

79.polędwica wieprzowa nadziewana mozzarellą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


średnia lub duża polędwica wieprzowa
350 g mozzarelli
150 g chutneya ze śliwek
6 liści szałwii
sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
oliwa z oliwek
10 pomidorków koktajlowych
odrobina masła
100 g świeżego szpinaku
odrobina świeżo utartej gałki muszkatołowej

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.Mięso naciąć wzdłuż do połowy glębokości. Włożyć w nacięcie mozzarellę, rozsmarować 1/3 chutneya i rozłożyć liście szałwii. Doprawić solą i pieprzem. Obwiązać mięso nitką, posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Obsma

powrót

skomentuj przepis

kampko

postów: 1

31.01.2013 13:32

CYTUJ

nie widać całości przepisu

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.