Antony Worrall Thompson

75.gotowana wołowina ze szpinakiem i chrzanem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.75)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

75.gotowana wołowina ze szpinakiem i chrzanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

600 polędwicy wołowej

½ butelki czerwonego wina cabernet sauvignon lub syrah

1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu

¼ pęczka tymianku

2 obrane ząbki czosnku

1 łyżka stołowa błyskawicznego sosu wołowego w granulkach

300ml wrzątku

 

 

Przygotowanie:


Polędwicę ciasno owinąć folią spożywczą i rolować, aby powstał zgrabny walec. Wstawić do lodówki na godzinę. Tuż przed rozpoczęciem gotowania pokroić w 4 grube plastry. Nie zdejmować folii, bo się rozpadną. Do rondla wrzucić tymianek, czosnek i ziarna pieprzu. Wlać wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować na silnym ogniu 10-15 minut, aż połowa płynu odparuje. Wymieszać granulki z gorącą wodą, aż powstanie sos. Wlać do czerwonego wina. Doprowadzić mieszankę do wrzenia, zmniejszyć ogień do śr

powrót

Podobne przepisy

Kotlety wieprzowe z morelami i musztardą
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Piersi kacze w pomarańczach
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Burrito
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kaczka po pekińsku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Faszerowana kapusta z sosem chrzanowym
Andrzej Polan
Przepis z programu Czy na pewno umiesz gotować? (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.