Antony Worrall Thompson

73.dorsz pieczony na sposób azjatycki


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.73)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

73.dorsz pieczony na sposób azjatycki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka stołowa drobno posiekanego

świeżego imbiru

4 dymki pokrojone w cienkie paseczki

1 pokrojony ząbek czosnku

2 grube dzwonka dorsza po 200g każdy

garść posiekanej

świeżej kolendry

2 łyżki stołowe jasnego sosu sojowego

szczypta cukru

2 łyżki stołowe wody

1 łyżka stołowa oleju sezamowego

do podania:

plasterek limonki

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 240°C. Wyciąć 2 duże kwadraty tej samej wielkości z folii albuminowej i pergaminu. Powinny być tak duże, żeby zmieściły się w nich kawałki ryby. Położyć pergamin na folii.

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyk z dorsza i łososia z domowym sosem teriyaki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ryba z szybkim sosem tatarskim z limonką i kolendrą
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Pstrąg wędzony w herbacie
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Malajskie rybne curry
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia malajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.