Antony Worrall Thompson

67.stek diana z frytkami i zielonym groszkiem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.67)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

67.stek diana z frytkami i zielonym groszkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

50g masła

2 porcje po 175g polędwicy wołowej

rozbite tłuczkiem do grubości 5 mm

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

3 drobno posiekane szalotki

2 łyżeczki musztardy dijon

1 łyżka stołowa sosu worcestershire

3 łyżki stołowe czerwonego wina

3 łyżki stołowe wywaru wołowego

1 łyżka stołowa brandy

3 łyżki stołowe tłustej śmietany

1 łyżka stołowa drobno posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Na dużej patelni rozgrzać 25g masła. Doprawić mięso solą i świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Położyć na gorącej patelni, smażyć 1 minutę po obu stronach. Zdjąć z patelni i trzymać w ciepłym miejscu. Zmniejszyć płomień, dodać resztę masła. Dorzucić szalotki, smażyć na ma

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyki z kurczakiem i figami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wołowina po burgundzku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 13)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.