Antony Worrall Thompson

66.łosoś z rukwią wodną na dwa sposoby


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.66)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

66.łosoś z rukwią wodną na dwa sposoby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety łososia po 125g ze skórą

1 łyżka stołowa oliwy

 

 

Przygotowanie:


W misce wymieszać widelcem rukiew, masło, szalotki i musztardę. Doprawić do smaku świeżo zmielonym, czarnym pieprzem. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Odciąć skórę z ryby, pozostawiając ją nadal przy dzwonku na odcinku 2,5 cm. Wsunąć masło z rukwią między skórę i mięso.
Rozgrzać oliwę na patelni. Położyć rybę stroną ze skórą i smażyć 2 minuty. Przewrócić i wstawić do piekarnika na 3-4 minut.

powrót

Podobne przepisy

Ceviche z pstrąga i słodkie ziemniaki
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia peruwiańska
Barramundi z wietnamską sałatką
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Gotowana ryba z sosem pomarańczowo-sezamowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 44)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Kanapka z tuńczykiem i serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 43)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Łosoś pieczony w soli morskiej
Przepis z programu Dietosfera (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.