Antony Worrall Thompson

54.pieczony udziec jagnięcy z aromatycznym jogurtem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

54.pieczony udziec jagnięcy z aromatycznym jogurtem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1,5 kg udźca jagnięcego z kością

 

 

Przygotowanie:


Ponakłuwać mięso w wielu miejscach. Wymieszać składniki marynaty, pokryć nią mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 st. C. Ułożyć mięso na brytfance, przykryć folią, uważając, by folia nie dotykała

powrót

Podobne przepisy

Schab jagnięcy w cieście chlebowym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Cielęcina po mediolańsku
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Greckie grillowane jagnięce souvlaki
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.