Antony Worrall Thompson

41.stek z sosem bÉarnaise


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.41)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

41.stek z sosem bÉarnaise
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 steki z rosbefu po 200g

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

1 łyżka stołowa oliwy

 

 

Przygotowanie:


Doprawić steki solą i pieprzem. Silnie rozgrzać patelnię, wlać oliwę. Postawić steki na boku, stroną z tłuszczem i trzymać przy pomocy szczypiec przez 2 minuty, aż warstwa tłuszczu zbrązowieje. Smażyć po jednej stronie po 2-3 minut. Przewrócić i smażyć 2-3 minut po drugiej stronie. Zdjąć z patelni i podać z sosem béarnaise.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.