Antony Worrall Thompson

35.kurczak tandoori z pieczonymi ziemniakami i chutney z kolendry


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.35)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

35.kurczak tandoori z pieczonymi ziemniakami i chutney z kolendry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kurczak (ok. 1,5 kg)

 

 

Przygotowanie:


Ponakłuwać kurczaka nożem. Zmieszać składniki marynaty (czosnek wycisnąć przez praskę). Rozsmarować marynatę na kurczaku. Przykryć folią i wstawić na 8 godzin do lodówki. Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Położyć kurczaka na blasze, przykryć folią aluminiową i piec 1,5 godziny. W połowie czasu pieczenia posmarować resztką marynaty. Wyjąć kurczaka i odłożyć w ciepłe miejsce na 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Tażin z kurczakiem, oliwkami i cytrynowym confit
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Pasta z polędwiczkami i truflami
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Cielęcina duszona w winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.