Antony Worrall Thompson

25.tajskie pulpety z białej ryby


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

25.tajskie pulpety z białej ryby
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g filetu z białej ryby (np. dorsz albo żabnica)

½ czerwonej papryki

posiekanej

2 strąki chilli

posiekane

2 łyżki liści kolendry

posiekanej

3 dymki

drobno posiekane

2 ząbki czosnku

posiekane

miękka część 1 łodygi trawy cytrynowej

posiekanej

1 łyżka sosu rybnego

125 ml mleka kokosowego

1 jajko

125 g zielonej fasolki szparagowej

olej do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Pokroić rybę na małe kawałki. Zemleć w malakserze paprykę, chill

powrót

Podobne przepisy

Ryba w papierze
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Okoń morski w ziołach
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.