Antony Worrall Thompson

24.łosoś marynowany w miso z makaronem soba


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska

24.łosoś marynowany w miso z makaronem soba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 filety z łososia po 110 g

300 b makaronu soba (pszenno-gryczanego)

 

 

Przygotowanie:


Zmieszać w misce wszystkie składniki marynaty. Włożyć filety z łososia do marynaty i wstawić na noc do lodówki. Rozgrzać piekarnik do 170ºC. Osuszyć filety wyjęte z marynaty i położyć na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec z obu stron po 5 – 7 min. W dużym garnku zagotować wodę na makaron. Włożyć makaron do wrzątku i zamieszać, żeby się nie skleił. Gdy woda znów zawrze, wlać

powrót

Podobne przepisy

Turbot valee d'augre
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.