Antony Worrall Thompson

14.domowy bulion z kurczaka


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

14.domowy bulion z kurczaka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1.8 kg korpusu kurczaka

pokrojonego na kawałki

2 małe cebule

2 marchewki

2 pory

1 łodyga selera naciowego

3 ząbki czosnku

3 grube łodygi natki pietruszki

2 gałązki tymianku

1 liść laurowy

1 łyżeczka grubej soli

2 goździki

10 ziaren czarnego pieprzu

2 litry wody

 

 

Przygotowanie:


Włóż wszystkie składniki do dużego garnka, doprowadź do wrzenia, zmiejsz ogień i gotuj przez 2-3 godzin, regularnie zbierając szumowiny. Przecedź i używaj od razu, lub odstaw, żeby ostygł i przelej do szczelnego pojemnika. Bulion można zamrozić. W lodówce może stać przez kilka dni.

powrót

Podobne przepisy

Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bulion z pulpetami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z soczewicy z chorizo
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Barszcz z pampuszkami - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Zupa brokułowa z orzechami brazylijskimi
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z pieczonych pomidorów, czosnku i ogórków
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.