Antony Worrall Thompson

09.farsz z dzikiego ryżu i orzechów pekan


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

09.farsz z dzikiego ryżu i orzechów pekan
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1,4 l wywaru drobiowego

1 liść laurowy

1 gałązka tymianku

115g dzikiego ryżu

115g długoziarnistego ryżu

55g masła

225 g posiekanej pancetty lub wędzonego

przerośniętego boczku

2 drobno posiekane cebule

3 drobno posiekane łodygi selera naciowego

½ posiekanej główki kapusty włoskiej

2 łyżki stołowe drobno posiekanego majeranku

85 g opakowanie farszu z szałwią i cebulą

przyrządzone zgodnie z instrukcją na opakowaniu

115 g posiekanych orzechów pekan

sól i świeżo zmielony

czarny pieprz

3 ubite jaja

 

 

Przygotowanie:


Zagotować 850 ml wywaru z liściem laurowym i gałązką rozmarynu. Wsypać dziki ryż, zamieszać, zmniejszyć płomień, przykryć i gotować 30 minut. Dosypać ryż długoziarnisty i gotować 12 minut. Odcedzić

powrót

Podobne przepisy

Kaczka po kanadyjsku z jabłkami i syropem klonowym
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kaczki
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Puree pikantne
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Wrap z jajkiem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Ziemniaki domino
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Masa figowo-orzechowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.