Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Seler raz dwa trzy

dodany 17.06.2008 23:26 przez jacinto

rodzaj dania: dania wegetariańskie

kuchnia: Kuchnia skandynawska

trudność: łatwe

Składniki:
seler
oliwa
150 g masło
1 cytryna (sok)
1 pęczek pietruszki - natka
2-3 ząbki czosnku

Przygotowanie:
Danie jest proste w przygotowaniu i zaskakująco smaczne. Z masła, posiekanej natki pietruszki, soku z cytryny, soli, pieprzu i czosnku miksujemy masło czosnkowe i chłodzimy je. Można zawinąć walec w folię i potem kroić go w plastry. Bulwy selera myjemy, oblewamy oliwą można też je obrać). Wstawiamy do piekarnika w 190 st, na 1-1,5 godz, az będą miękkie (nóż musi gładko wchodzić i wychodzić). Jeśli nie były obierane to należy odciąć górę i wybierać środek. Plastry masła kładziemy na upieczony seler. Seler można po upieczeniu trzymać kilka godzin w temp ok 90 stopni.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl