Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Łódeczki ogórkowe

dodany 13.04.2007 17:21 przez Olga61193

nazwa oryg.: ŁÓDECZKI OGÓRKOWE Z FETĄ

rodzaj dania: przekąski

kuchnia: Kuchnia grecka

trudność: łatwe

Składniki:
Ogórek ( ilość i długość w zależności od liczby osób)
100 g oliwek
1 opakowanie sera feta
łyżeczka majonezu
pomidor (niekoniecznie)
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Ser feta włożyć do miseczki i ugniatać widelcem na miazgę, do ugniecionego sera dodać łyżeczkę majonezu i pomieszać, oliwki i pomidory pokroić w drobniutką kostkę włożyć do sera i zamieszać, posolić popieprzyć i znowu wymieszać, ogórki pokroić na części, wydrążyć, napełnić nadzieniem i gotowe. Smacznego!

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl