Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

gryczanka daktylowa

dodany 28.12.2012 13:28 przez kaktus

rodzaj dania: dania wegetariańskie

kuchnia: Inne

liczba osób: 1

trudność: łatwe

Składniki:
3 łyżki kaszy gryczanej niepalonej
łyżka gorzkiego kakao
garść suszonych daktyli (i ewentualnie suszona figa)
szczypta cynamonu
ok. 300 ml pełnotłustego mleka

Przygotowanie:
1. Namoczyć na noc daktyle (i figę) w niewielkiej ilości mleka.
2. Ugotować (do rozklejenia) kaszę w wodzie.
3. Na koniec gotowania dolać do kaszy rozprowadzone w niedużej ilości mleka kakao.
4. Rozgnieść daktyle w mleku widelcem, dodać cynamon, wszystko wlać do kaszy z kakao.
5. Dolać pozostałe mleko.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl