Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

ciepła sałatka warzywna z szyjkami rakowymi

dodany 07.01.2013 11:54 przez zmeczonyzyciem

rodzaj dania: owoce morza

kuchnia: Inne

liczba osób: 2

trudność: łatwe

Składniki:
Składniki:

0,3 kg Szyjek rakowych firmy Almar
10 cienkich plastrów selera
żółtej papryki
papryczka chili
łyżka kaparów
pomidory
marchew

Sos musztardowy
1/4 szklanki octu winnego
oliwy z oliwek
łyżeczki cukru
łyżka musztardy

Przygotowanie:
Z cienkich plastrów selera robimy chipsy, wszystkie warzywa kroimy w cienkie paski. Delikatnie podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Szyjki rakowe mieszamy z sosem musztardowym. Podsmażone warzywa układamy na talerzu przekładając chipsami z selera i szyjkami rakowymi

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl