Widelcem po mapie

przepisy internautów >>

Biszkopt z pianką

dodany 30.06.2008 13:38 przez lolunia__

rodzaj dania: ciasta

kuchnia: Kuchnia polska

trudność: łatwe

Składniki:
Ciasto
10 dag cukru
10 dag mąki
4 jajka
5 dag margaryny (Kasia)
cukier waniliowy
1,2 łyżeczki proszku do pieczenia
tłuszcz
bułka tarta do wysypania formy

Krem
śmietanka w proszku (śnieżka)
galaretka truskawkowa
jasna i ciemna polewa czekoladowa

Przygotowanie ciasta:
Margarynę stopić i ostudzić. Jajka ubić na parze dodać stopioną margarynę,mąkę,cukier waniliowy i proszek do pieczenia .Wymieszać. Niedużą formę natłuścić, obsypać tartą bułką, wlać ciasto. Piec ok 30min w temp 180 stopni C. Biszkopt delikatnie wyjąć z formy i ostudzić.
Przygotowanie masy
Śmietankę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, wymieszać i ostudzić. Śmietankę wymieszać z galaretką. Na biszkopty wyłożyć masę. Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce. Ciasto udekorować ciemną i jasną polewać.

Redakcja serwisu www.kuchniaplus.pl nie ponosi odpowiedzialności za przepisy i zdjęcia zamieszczone przez internautów z tytułu ewentualnego naruszenia praw osobistych i autorskich osób trzecich.

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl