Zupa z czerwonej soczewicy z grzankami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa z czerwonej soczewicy z grzankami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 filiżanki czerwonej soczewicy

1 łyżka czerwonej pasty curry

1 arkusz kombu

1 posiekany por

1 filiżanka pokrojonej, obranej dyni

1 litr bulionu jarzynowego

1 płat chleba górskiego



Przygotowanie:

Wszystkie składniki (poza chlebem) umieścić w garnku. Gotować, aż soczewica będzie miękka (20-25 minut). Wyłowić kombu, a resztę zmiksować. Kombu posiekać i dodać do zupy.

Chleb zrumienić nad ogniem, połamać na kawałki i podawać z zupą.

powrót

Podobne przepisy

Grochówkokapuśniak
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Zupa czosnkowa Antoniego Carluccia
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krem dyniowo-pomarańczowy
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa grochowa „Kuroniówka”
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.