Delia  Smith

Trwały suflet z kremem cytrynowym


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith odc.3
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Trwały suflet z kremem cytrynowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cukier

3 jajka

sok z cytryny

skórka z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Ubijamy sztywną pianę z trzech białek i łyżki cukru. Mieszamy 3 żółtka z sokiem z cytryny, otartą z niej skórką, oraz pięcioma dekagramami cukru. Do żółtek wkładamy łyżkę piany i mieszamy. Po chwili dodajemy resztę białek i łączymy z żółtkami. Na blasze ustawiamy 4 kokilki, a na dno każdej z nich kładziemy łyżkę kremu cytrynowego. Kokilki napełniamy mieszanką. Suflety wstawiamy na 17 minut do piekarnika rozgrzanego do 170° Celsjusza.

powrót

Podobne przepisy

Tort galicyjski
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki
Sernik matcha
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Muffinki malinowe
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Muffinki
Sernik z truskawkami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Babeczki z polewą z białej czekolady
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.