Delia  Smith

Trwały suflet z kremem cytrynowym


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith odc.3
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Trwały suflet z kremem cytrynowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

cukier

3 jajka

sok z cytryny

skórka z cytryny

 

 

Przygotowanie:


Ubijamy sztywną pianę z trzech białek i łyżki cukru. Mieszamy 3 żółtka z sokiem z cytryny, otartą z niej skórką, oraz pięcioma dekagramami cukru. Do żółtek wkładamy łyżkę piany i mieszamy. Po chwili dodajemy resztę białek i łączymy z żółtkami. Na blasze ustawiamy 4 kokilki, a na dno każdej z nich kładziemy łyżkę kremu cytrynowego. Kokilki napełniamy mieszanką. Suflety wstawiamy na 17 minut do piekarnika rozgrzanego do 170° Celsjusza.

powrót

Podobne przepisy

Tort czekoladowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc. 16)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta tatin
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Pieczone jabłka (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciasto czekoladowe
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta tatin z gruszkami i ciastem francuskim
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Babeczki orzechowe z kremem cynamonowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Orzechy pekan (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.