Super masło Lucii

Przepis z programu Przyjęcie u Rocco
trudność: łatwe

Super masło Lucii
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Składniki:

230 g solonego masła o temperaturze pokojowej

½ łyżeczki granulowanego czosnku

½ łyżeczki oregano

½ łyżeczki czarnego pieprzu

½ łyżeczki suszonej bazylii

½ łyżeczki majeranku

½ łyżeczki białego pieprzu



Przygotowanie:

Włóż miękkie masło do dużej miski, wsyp wszystkie suche przyprawy, wymieszaj i ucieraj mikserem ręcznym na wysokich obrotach, aż masło zmieni kolor i konsystencję. Ma się stać niemal białym i puszystym kremem. Przełóż do woreczka do wyciskania, nałóż końcówkę w kształcie gwiazdki, wyciskaj do małych miseczek.



Uwaga:

Dla frajdy możesz przeciąć na pół bochenek włoskiego chleba, posmarować masłem, owinąć w folię aluminiową, wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 260°C.



© 2012 Lucia Palmieri





powrót

Podobne przepisy

Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.