Gary  Mehigan

Płonące banany


Przepis z programu Męski weekend (odc.4)
trudność: łatwe

Płonące banany
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8 dojrzałych bananów

100 g białego cukru

25 g masła

250 ml soku pomarańczowego

100 ml Jack Daniels

 

 

Przygotowanie:


Obrać banany. Na patelni roztopić masło z cukrem, aż powstanie jasny karmel. Wrzucić banany i smażyć, przewracając, aż będą złocistobrązowe. Zmniejszyć płomień, dolać sok pomarańczowy. Odparować, aż powstanie sos, dolać alkohol i popalić. Nakładać banany na talerz, dodać lody, polać sosem.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

#Marianeczek

28.06.2011 12:09


Warszawa

CYTUJ

Swietny przeis aż mi normalnie ślinka pociekła :) A do tych płonących bananów dodałbym jeszcze coż takiego jak mrożona herbata jedna z tych przepisów które znalazłem na klubie miłośników dobrej herbaty ma w sobie dodatek banan więc świetnie by to się uzupełniło :)

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.