Antony Worrall Thompson

77.cebulowe bhajee (kulki) z serem brie


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.77)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

77.cebulowe bhajee (kulki) z serem brie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

140 g mąki

2 jajka

1 łyżeczka przyprawy curry

1 łyżeczka chilli

1 łyżka mleka

100 g cebuli pokrojonej w plasterki

50 g sera brie pokrojonego w kostkę (ze skórką)

sól

świeżo zmielony czarny pieprz

zielona kolendra i szczypiorek

500 ml oleju do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Na patelni o grubym dnie rozgrzać olej. Nie może być za gorący, bo placki będą się rozpadać. Żeby sprawdzić, czy temperatura jest właściwa, można wrzucić kawałek masła. Jeżeli zaczyna pęcznieć, olej jest dobry. Wymieszać razem mąkę, jajka i ml

powrót

Podobne przepisy

Pomidory nadziewane malinami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Batoniki muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Suszone chipsy z tortilli podawane z salsą pomidorowo–kolendrową
Przepis z programu Spalony? (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.