Pierożki gyoza z wołowiną i kimchi

Pierożki gyoza z wołowiną i kimchi
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Ideał 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pierogi i pierożki

Przepis

Składniki:
6 płatów gotowego ciasta na pierożki gyoza
100 g mielonej wołowiny
5 łyżek posiekanego kimchi
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanych boczniaków ostrygowatych
1 łyżka posiekanej marchewki
Sos do maczania:
5 łyżek sosu sojowego
5 łyżek octu ryżowego

Przygotowanie:
Wszystkie składniki poza ciastem zmiksować na pastę. Doprawić czarnym pieprzem, wymieszać. Na płaty ciasta nałożyć po łyżce masy. Zlepić pierożki nawilżając brzeg ciasta wodą. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, przyrumienić spody pierożków. Dodać trochę wody, przykryć i gotować w parze 3 minuty. Pierożki powinny wchłonąć wodę, a spody zachować chrupkość.
Wymieszać składniki sosu, podawać w małej miseczce.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE