Musli

Musli
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 20)
Trudność:
łatwe

Przepis



Składniki:
4 filiżanki organicznych płatków owsianych
filiżanka posiekanych migdałów
filiżanka ziaren sezamu
filiżanka pestek słonecznika
filiżanka pestek dyni
łyżka cynamonu
pół filiżanki mąki orkiszowej
pół filiżanki tłuszczu Omega albo oleju słonecznikowego
pół filiżanki syropu klonowego albo z agawy
filiżanka rodzynek sułtańskich

Przygotowanie:
Suche składniki (poza rodzynkami) wymieszać w dużej misce. Dodać syrop połączony z tłuszczem. Mieszankę rozłożyć na blasze i piec w temperaturze 180°C, aż zmieni kolor na złocisty. Po ostudzeniu dodać rodzynki. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE