Młoda marchewka z masłem imbirowym

Młoda marchewka z masłem imbirowym
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 3)
Trudność:
łatwe

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Odcinamy od marchewki natkę. W szerokim garnku zagotowujemy odrobinę wody – jej poziom nie powinien przekraczać jednego centymetra. Do wrzątku wrzucamy marchewkę i gotujemy. Garnek przykrywamy kawałkiem pergaminu, wtedy marchewka ugotuje się w podobny sposób jak na parze. Czekamy aż będzie miękka. Rozgrzewamy na patelni masło. Dodajemy odrobinę karmelizowanego imbiru. Karmelizowany imbir to po prostu świeży imbir usmażony z dodatkiem cukru. Do imbirowego masła dodajemy ugotowaną marchewkę i gotowe.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE