Grillowane kanapeczki z cambozolą

Grillowane kanapeczki z cambozolą
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Przepis



Składniki:
12 kromek wiejskiego, białego chleba
12 grubych plasterków cambozoli
6 łyżek dżemu pomarańczowego
świeżo zmielony czarny pieprz
6 łyżek masła

Przygotowanie:
Rozłóż 6 kromek na płaskiej powierzchni. Posmaruj dżemem, ułóż na każdej 1-2 plasterków sera. Posyp mielonym pieprzem i przykryj drugą kromką. Chleb posmaruj masłem po obu stronach kanapek. Przypiekaj w opiekaczu aż chleb stanie się złocistobrązowy, a ser się roztopi. Można też smażyć je na patelni o grubym dnie na średnim ogniu. Wystudź lekko i pokrój w trójkąty.

Michael Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE