Chrupiąca cebula

Chrupiąca cebula
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Roger Mooking

Seria kulinarna:
Nuta egzotyki na co dzień (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
4

Przygotowanie:




Chrupiąca cebula z przyprawą pięć smaków:
2 słodkie cebule, obrane i pokrojone w cienkie plastry
olej roślinny do smażenia
¼ - ½ szklanki mąki kukurydzianej
przyprawa „Pięć smaków”
sól

Chrupiąca cebula z przyprawą pięć smaków:
Zanurz cebulę na 10 minut w zimnej wodzie. W dużym garnku rozgrzej olej do temperatury 180°C.
Na tacce ułóż papierowe ręczniki. Odcedź cebulę i osusz ręcznikiem. Zanurz cebulę w mące kukurydzianej i smaż partiami. Zamieszaj, żeby plastry cebuli nie sklejały się. Wyjmij cebule, ułóż na tacy. Cebula będzie jeszcze brązowieć. Dopraw solą i przyprawą pięć smaków.

Opracowano na podstawie programu \"Nuta egzotyki na co dzień\".














 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE