Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

Mali producenci wchodzą na rynek


(This Little Farmer Went To Market), Seria poradnikowa, Wlk. Brytania, 2006, 10 x 30

Decyzja o prowadzeniu nawet niewielkiej działalność gospodarczej zawsze wiąże się z wieloma dylematami. Czy wszystko dobrze zaplanowałem? Jak nawiązać kontakty z kontrahentami? W takich momentach przydałby się pomoc kogoś doświadczonego. Tylko kogo zapytać o radę?

Szef kuchni i entuzjasta żywności organicznej Simon Rimmer oferuje pomocną dłoń i fachowe porady ludziom, którzy postanowili rozpocząć sprzedaż własnych produktów. Gospodarz programu odwiedza lokalnych producentów żywności w Wielkiej Brytanii, którzy po raz pierwszy chcą podjąć ryzyko prowadzenia własnej działalności gospodarczej. Simon dzieli się z nimi wskazówkami i poradami eksperckimi, jak prowadzić przynoszące zyski przedsiębiorstwo. Zdradza tajniki, które rządzą światem małego biznesu. Pomaga zamienić wypracowane przez lata receptury w dochodowe marki. W tej serii widzowie zobaczą, w jaki sposób należy prowadzić sprzedaż różnego rodzaju produktów żywnościowych. Przekonają się, że metody prowadzenia biznesu są ściśle powiązane ze specyfiką oferowanego produktu. Z tego programu dowiesz się, czym różni się sprzedaż sosów, chrzanu i mięsa na burgery od prowadzenia firmy handlującej puddingami czy lodami.

Simon Rimmer - kucharz, pisarz i gospodarz programów kulinarnych. Pomimo, iż sam nie jest wegetarianinem, od 1990 roku prowadzi w Manchesterze wegetariańską restaurację "Greens". Została ona wyróżniona wieloma nagrodami, m.in The Big Issue's Restaurant of the Year oraz NorthWest Restaurant of the Year. Od 2006 roku Rimmer jest także właścicielem restauracji "Earle" [jednak restauracja nazywa się tylko EARLE - tak jest w logo, czasem mówią o niej "Earle in Hale" - ale to nie nazwa] w Cheshire.

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA