Sos koperkowy do wędzonego łososia

Sos koperkowy do wędzonego łososia
Oceń przepis:
54 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Mali producenci wchodzą na rynek (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 15 g cukru
  • 80 g musztardy Dijon
  • 200 ml octu z czerwonego wina
  • 400 ml oliwy
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W misce trzepaczką wymieszać cukier, ocet i musztardę. Wlewać oliwę małym strumyczkiem, cały czas mieszając trzepaczką, aż sos będzie gładki i gęsty. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA