Sos koperkowy do wędzonego łososia

Sos koperkowy do wędzonego łososia
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Mali producenci wchodzą na rynek (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 15 g cukru
  • 80 g musztardy Dijon
  • 200 ml octu z czerwonego wina
  • 400 ml oliwy
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Kalkulator wag i miar

Przepis

W misce trzepaczką wymieszać cukier, ocet i musztardę. Wlewać oliwę małym strumyczkiem, cały czas mieszając trzepaczką, aż sos będzie gładki i gęsty. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z koperkiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE