Aktualności

Wyniki wyszukiwania

Wiosna w kuchni Pięciu Przemian

"Wiosna w kuchni Pięciu Przemian" to książka, w której znajduje się ponad 100 przepisów (każdy opatrzony kolorowym zdjęciem) na dania wegetariańskie,...

Czytaj więcej

Śledź - Kulinarna Akcja Bezpośrednia

Uczestnicy kolejnej Kulinarnej Akcji Bezpośredniej organizowanej przez Slow Food Warszawa dowiedzą się, co to takiego "pogrzeb śledzia", czym różnią s...

Czytaj więcej

kuchnia+ patronem płyty „Soul Kitchen”

Na projekt składają się dwie płyty wypełnione klasykami włoskiej piosenki z lat 50 i 60, wśród których znajdziemy przeboje Sophii Loren, Domenico Modu...

Czytaj więcej

Herbatka ze Slow Food Warszawa

Wystarczającym kryterium wyboru jest, że herbata nam smakuje, przyzwyczailiśmy się do konkretnej marki. Tymczasem większość herbaty produkowanej na św...

Czytaj więcej

Food Blogger Fest II - konferencja kulinarna

Tym razem dużo miejsca poświęconego będzie sztuce pisania i poszukiwania inspiracji, a także success stories obecnych na niej ekspertów. Pasjonaci g...

Czytaj więcej

Wyjątkowa seria lodów jogurtowych w wiosennym menu marki Grycan

Jogurtowe nowości Właściciele marki Grycan - Lody od pokoleń kochają wyzwania i wciąż szukają inspiracji, które pozwolą im rozszerzyć ofertę lodów...

Czytaj więcej

Qchnia Artystyczna zaprasza na weekendy z food-designem

Food Design to filozofia, która odwraca nasze podejście do jedzenia: posiłek, zamiast środkiem do zaspokojenia głodu, staje się artystycznym wydar...

Czytaj więcej

Uprawy GMO nielegalne - rząd wprowadza zakazy

Rada Ministrów przyjęła dziś przygotowane przez Ministerstwo Rolnictwa rozporządzenia, w których zakazuje się upraw na terenie Polski dwóch roślin...

Czytaj więcej

ABC wędzenia

Wędzarka lub grill z pokrywą pozwala na wielogodzinne wędzenie mięsa na gorąco w temperaturze do 150OC. Osiągnięcie takiej temperatury na ruszci...

Czytaj więcej

I półfinał BlogerChefa - w barwach mistrzów EURO 2012

Od niespełna miesiąca blogerzy kulinarni mogą zgłaszać swoje propozycje dania głównego i przystawki lub dania głównego i deseru inspirowanego ku...

Czytaj więcej

Magazyn KUCHNIA w grudniu

W grudniu, Jamie Oliver w swoim kąciku „Z notatnika Jamiego Olivera” zdradzi przepisy na smaczne potrawy bożonarodzeniowe inspirowan...

Czytaj więcej

Listopadowo-grudniowe wydanie Magazynu FOOD & FRIENDS

W numerze relacja z 2. urodzin Magazynu FOOD & FRIENDS, które odbyły się w warszawskiej restauracji Concept 13. Na przyjęcie zaproszeni zostali pr...

Czytaj więcej

Wykwintna kuchnia polska - nowa książka kulinarna

Album pozwala odkryć polską kuchnię tradycyjną w nowoczesnej formie. Twórczo przetworzone dania prezentowane w książce czerpią z bogactwa smaków...

Czytaj więcej

Grzyby! Kulinarna Akcja Bezpośrednia!

Kulinarna Akcja Bezpośrednia to cykliczne wydarzenie o charakterze kulinarno-edukacyjnym podczas którego producenci, rolnicy, eksperci, dziennik...

Czytaj więcej

GOOD FOOD FEST 2012 - rodzinny festiwal kulinarny

Multijęzykowy projekt kulinarny food for friends oraz C.S. Nowy Fort Sokolnickiego zapraszają na pierwszą edycję niezwykłego, rodzinnego festi...

Czytaj więcej

Magazyn KUCHNIA w listopadzie

Projekt Cook It Raw, to przedsięwzięcie skupiające wokół siebie najlepszych szefów kuchni z całego świata poszukujących lokalnej żywności i trad...

Czytaj więcej

Grand Prix Magazynu WINO

Na gali swoje wina zaprezentuje ponad 30 wybitnych producentów win z całego świata, będzie to też jedyna taka okazja do spróbowania 27 najlepsz...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE