Aktualności

Wyniki wyszukiwania

Japońskie słodycze - zaproszenie na spotkanie

14 maja w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie odbędzie się spotkanie związane z promocją książki "Japońskie słodycze".

Czytaj więcej

Zakaz stosowania pestycydów szkodliwych dla pszczół przegłosowany

Większość krajów członkowskich Unii Europejskiej poparło dziś propozycję Komisji Europejskiej dotyczącej zakazania stosowania w rolnictwie trzech pest...

Czytaj więcej

Japońskie słodycze

Już maju, nakładem Wydawnictwa Hanami, ukaże się książka "Japońskie słodycze", autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek. kuchnia+ jest patronem medi...

Czytaj więcej

Dieta Agaty

Nakładem Wydawnictwa Publicat ukazała się "Dieta Agaty" autorstwa Agaty Jędraszczak, doskonale znanej naszym widzom. kuchnia+ jest patronem medialnym...

Czytaj więcej

Kulinarna Akcja Bezpośrednia. Mleko!

Kwietniowa Kulinarna Akcja Bezpośrednia organizowana przez Slow Food Warszawa poświęcona będzie mleku. Odbędzie się 13 kwietnia (sobota) o godz. 11:00...

Czytaj więcej

Kuchnia Nowej Zelandii

W kwietniu, nakładem Wydawnictwa Nowy Świat, ukaże się książka Ilony Zdziech ,,Kuchnia Nowej Zelandii". To pierwsza polska książka w całości poświęcon...

Czytaj więcej

Wiosna w kuchni Pięciu Przemian

21 marca, nakładem wydawnictwa Illuminatio, ukazała się "Wiosna w kuchni Pięciu Przemian". kuchnia+ jest patronem medialnym książki.

Czytaj więcej

Śledź - Kulinarna Akcja Bezpośrednia

W sobotę 23 marca o godz. 13 warszawscy slowfoodowcy będą częstować śledziami. Impreza odbędzie się w warszawskim Nowym Teatrze przy Madalińskiego 10/...

Czytaj więcej

kuchnia+ patronem płyty „Soul Kitchen”

Ten wyjątkowy projekt powstał z miłości do muzyki i jedzenia. Pierwsza odsłona serii to kulinarno-muzyczna wyprawa na południe Europy, do słonecznych,...

Czytaj więcej

Herbatka ze Slow Food Warszawa

Większość z nas sięga po kubek herbaty kilka razy dziennie, ale rzadko mamy wiedzę o jej pochodzeniu i sposobie produkcji.

Czytaj więcej

Food Blogger Fest II - konferencja kulinarna

Przed nami druga edycja Food Blogger Fest, konferencji o tematyce okołokulinarnej dla blogerów oraz osób zainteresowanych kuchnią. Poprzednia odbyła s...

Czytaj więcej

Wyjątkowa seria lodów jogurtowych w wiosennym menu marki Grycan

Tradycyjne lody śmietankowe, truskawkowe i czekoladowe. Orzeźwiające sorbety z cytryn i porzeczek. Lody różane, truflowe lub kokosowe ? każda z dotych...

Czytaj więcej

Qchnia Artystyczna zaprasza na weekendy z food-designem

Ciasto, nożyczki, cztery słoiki z różnymi rodzajami pesto i parmezan ? to zestaw, z którego goście Qchni Artystycznej będą mogli stworzyć swoje własne...

Czytaj więcej

Magazyn KUCHNIA w styczniu

Cały grudniowy numer Magazynu KUCHNIA, jak na ten mięsiąc przystało, poświęcony jest świątecznym przysmakom. Poznamy przepisy na świąteczne ciasta i d...

Czytaj więcej

Uprawy GMO nielegalne - rząd wprowadza zakazy

Na skutek zakazu upraw GMO wprowadzonego dziś przez rząd, w Polsce nie będzie można uprawiać roślin modyfikowanych genetycznie. Wiele organizacji ekol...

Czytaj więcej

ABC wędzenia

Wędzenie doskonale konserwuje i nadaje wyjątkowy aromat wielu mięsnym potrawom i rybom. Z własną wędzarką i niewielkim doświadczeniem grillowania z po...

Czytaj więcej

I półfinał BlogerChefa - w barwach mistrzów EURO 2012

Konkurs dla BlogerChef, który wystartował 1 listopada spotkał się z bardzo entuzjastycznym przyjęciem w środowisku blogerów kulinarnych. Zgłoszeń i fa...

Czytaj więcej

Magazyn KUCHNIA w grudniu

Cały grudniowy numer Magazynu KUCHNIA, jak na ten mięsiąc przystało, poświęcony jest świątecznym przysmakom. Poznamy przepisy na świąteczne ciasta i d...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE