Aktualności

Wyniki wyszukiwania

Food Blogger Fest II - konferencja kulinarna

Tym razem dużo miejsca poświęconego będzie sztuce pisania i poszukiwania inspiracji, a także success stories obecnych na niej ekspertów. Pasjonaci g...

Czytaj więcej

Wyjątkowa seria lodów jogurtowych w wiosennym menu marki Grycan

Jogurtowe nowości Właściciele marki Grycan - Lody od pokoleń kochają wyzwania i wciąż szukają inspiracji, które pozwolą im rozszerzyć ofertę lodów...

Czytaj więcej

Qchnia Artystyczna zaprasza na weekendy z food-designem

Food Design to filozofia, która odwraca nasze podejście do jedzenia: posiłek, zamiast środkiem do zaspokojenia głodu, staje się artystycznym wydar...

Czytaj więcej

Uprawy GMO nielegalne - rząd wprowadza zakazy

Rada Ministrów przyjęła dziś przygotowane przez Ministerstwo Rolnictwa rozporządzenia, w których zakazuje się upraw na terenie Polski dwóch roślin...

Czytaj więcej

ABC wędzenia

Wędzarka lub grill z pokrywą pozwala na wielogodzinne wędzenie mięsa na gorąco w temperaturze do 150OC. Osiągnięcie takiej temperatury na ruszci...

Czytaj więcej

I półfinał BlogerChefa - w barwach mistrzów EURO 2012

Od niespełna miesiąca blogerzy kulinarni mogą zgłaszać swoje propozycje dania głównego i przystawki lub dania głównego i deseru inspirowanego ku...

Czytaj więcej

Magazyn KUCHNIA w grudniu

W grudniu, Jamie Oliver w swoim kąciku „Z notatnika Jamiego Olivera” zdradzi przepisy na smaczne potrawy bożonarodzeniowe inspirowan...

Czytaj więcej

Listopadowo-grudniowe wydanie Magazynu FOOD & FRIENDS

W numerze relacja z 2. urodzin Magazynu FOOD & FRIENDS, które odbyły się w warszawskiej restauracji Concept 13. Na przyjęcie zaproszeni zostali pr...

Czytaj więcej

Wykwintna kuchnia polska - nowa książka kulinarna

Album pozwala odkryć polską kuchnię tradycyjną w nowoczesnej formie. Twórczo przetworzone dania prezentowane w książce czerpią z bogactwa smaków...

Czytaj więcej

Grzyby! Kulinarna Akcja Bezpośrednia!

Kulinarna Akcja Bezpośrednia to cykliczne wydarzenie o charakterze kulinarno-edukacyjnym podczas którego producenci, rolnicy, eksperci, dziennik...

Czytaj więcej

GOOD FOOD FEST 2012 - rodzinny festiwal kulinarny

Multijęzykowy projekt kulinarny food for friends oraz C.S. Nowy Fort Sokolnickiego zapraszają na pierwszą edycję niezwykłego, rodzinnego festi...

Czytaj więcej

Magazyn KUCHNIA w listopadzie

Projekt Cook It Raw, to przedsięwzięcie skupiające wokół siebie najlepszych szefów kuchni z całego świata poszukujących lokalnej żywności i trad...

Czytaj więcej

Grand Prix Magazynu WINO

Na gali swoje wina zaprezentuje ponad 30 wybitnych producentów win z całego świata, będzie to też jedyna taka okazja do spróbowania 27 najlepsz...

Czytaj więcej

Studio Rygalik zaprasza na Urodzinowe Design Aperitivo

Główną atrakcją imprezy "Urodzinowe Design Aperitivo" będzie „doznanie kulinarne” – unikalny projekt łączący w sobie design i...

Czytaj więcej

Monin Cup

Barmani zmierzą się ze sobą w dwóch kategoriach: bezalkoholowy "long drink" oraz "short drink" zawierający alkohol. Eliminacje były przeprow...

Czytaj więcej

Magazyn KUCHNIA w październiku

W tym numerze redakcja Magazynu KUCHNIA postanowiła przybliżyć swoim czytelnikom sylwetkę Roberta Trzópka, znanego widzom kuchni+ z programu "wa...

Czytaj więcej

The Big Chair Project

Dziesiąta rocznica fundacji, zbiegła się z 60. rocznicą zaprojektowania przez Arne Jacobsena krzesła „The Ant”. Wykorzystując ten zb...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE