Aktualności

Wyniki wyszukiwania

Z działki, z lasu i takie tam

Po "Ciastach, ciastkach i takich tam" czas na specjały "Z działki, z lasu i takich tam". Nowa książka Agaty Królak to niebanalny zbiór przepisów na pr...

Czytaj więcej

Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny

Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiadł za kierownicą kultowej Vespy.Tym razem, wiedziony wspomnieniami, wyruszył odkrywać...

Czytaj więcej

Makaron Mamma Mia! już w Polsce

Włoska kuchnia w pełni zasłużenie uważana jest za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Z czym najbardziej się nam kojarzy? Oczywiście z wyśmienitym m...

Czytaj więcej

Smakując Toskanię

Czytając tę opowieść przeniesiesz się myślami i wspomnieniami do starych miast na wzgórzach. Poznasz życzliwych ludzi, którzy sprawią, że poczujesz si...

Czytaj więcej

Lato w kuchni Pięciu Przemian

Lato to jedyna pora roku tak obfita w świeże warzywa i owoce. Dojrzewające w słońcu świeże, sezonowe owoce i warzywa, wzbogacone warzywami strączkowym...

Czytaj więcej

GOOD FOOD FEST w Warszawie

Najsmaczniejsze kulinarne wydarzenie roku już niebawem! Na miejscu: ponad 50 kulinarnych osobowości i autorytetów, warsztaty i pokazy kulinarne, labor...

Czytaj więcej

Rocznica otwarcia showroomu marki ZAJC KUCHNIE

Z tej okazji obyła się w nim uroczystość, którą zaszczycili licznie przybyli architekci, projektanci oraz osoby związane z branżą wnętrzarską. Specjal...

Czytaj więcej

Spotkanie z Łukaszem Łuczajem

Zapraszamy do klubokawiarni Solec przy ulicy Solec 44 o godzinie 19.00. Polecamy fragment książki. Miłej lektury!

Czytaj więcej

Street Food Festival by Tomasz Jakubiak

Street food, czyli w wolnym tłumaczeniu jedzenie uliczne, to nie tylko moda, to przede wszystkim nowe podejście do kuchni. Ideą tego smacznego wydarze...

Czytaj więcej

Restauracja Ato Sushi podwójnym zwycięzcą 10. edycji Festiwalu Dobrego Smaku

Tysiące łodzian przemierzyło Kulinarny Szlak, próbując festiwalowych dań. Ocena mieszkańców miasta, głosujących w konkursie smsowym, i jury była jedn...

Czytaj więcej

10. Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi

Zadanie dla łódzkich kucharzy nie jest proste, bowiem tegoroczne dania konkursowe zainspirowane mają być filmem polskim, bądź zagranicznym - tu pozost...

Czytaj więcej

Sopot od kuchni

Idea tego projektu opiera się na szeroko pojętej edukacji kulinarnej związanej z regionem pomorskim i morzem Bałtyckim. Przy eleganckim długim stole,...

Czytaj więcej

Noc Restauracji 2013

W Poznaniu w imprezie weźmie udział 16 restauracji, których menu oparto na specjałach kulinarnych Wielkopolski. Są to lokale zrzeszone w ramach szlak...

Czytaj więcej

Japońskie słodycze - zaproszenie na spotkanie

Serdecznie zapraszamy na spotkanie poświęcone sztuce cukierniczej Kraju Kwitnącej Wiśni. Magdalena Tomaszewska-Bolałek - japonista, dziennikarka i aut...

Czytaj więcej

Zakaz stosowania pestycydów szkodliwych dla pszczół przegłosowany

Podczas dzisiejszego głosowania w Brukseli na posiedzeniu Stałego Komitetu ds. Łańcucha Żywnościowego i Zdrowia Zwierząt, został przegłosowany tymczas...

Czytaj więcej

Japońskie słodycze

"Japońskie słodycze" to jedna z pierwszych, tak kompleksowych publikacji poświęconych japońskiemu cukiernictwu wydanych w języku europejskim. To niezw...

Czytaj więcej

Dieta Agaty

"Dieta Agaty" to 120 przepisów na zdrowe, smaczne i niskokaloryczne potrawy. Znajdziesz tu pomysły na śniadania, przekąski, sałatki, zupy, dania główn...

Czytaj więcej

Kulinarna Akcja Bezpośrednia. Mleko!

Kulinarna Akcja Bezpośrednia! czyli Warszawskie Convivium Slow Food zaprasza na spotkanie, którego bohaterem będzie M L E K O! Jakie mleko najlepiej...

Czytaj więcej

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE