oglądaj również w nc+ GO


seria poradnikowa, Polska, 2011, 12 x 8

Jak sprawić, żeby beza była biała? Co zrobić, żeby rosół był idealnie klarowny? Dlaczego moje sosy często się "warzą"? Na te i wiele innych pytań odpowie znany i ceniony szef kuchni Adam Chrząstowski. Co raz więcej osób zaczyna traktować gotowanie jako sztukę, a nie tylko przygotowywanie posiłków.

Tradycyjny schabowy z ziemniakami już od dawna jest passé. Ludzie chcą próbować nowych potraw oraz smaków z całego świata. Dania mają być nie tylko smaczne, ale także pięknie przyrządzone i efektownie podane. Zabawy i eksperymenty w kuchni to powód do dumy, nawet gdy czasem coś się nie uda. Miłośnicy kulinariów szukają obecnie inspiracji nie tylko w tradycyjnych książkach kucharskich, ale także w programach telewizyjnych i internecie. Seria "Adam w sieci: patenty i triki" jest odpowiedzią na zapotrzebowania początkujących adeptów sztuki kulinarnej. Przed uruchomieniem cyklu zadano internautom pytania o ich kłopoty i problemy podczas gotowania, pieczenia i innych prac kuchennych. Program opiera się na dialogu z konkretną osobą zgłaszającą problem. W każdym odcinku Adam Chrząstowski cytuje pytanie i zwraca się bezpośrednio do osoby, która je zadała. Prowadzący pokaże, jak rozwiązać wszystkie problemy trapiące domowych szefów kuchni oraz jak być przygotowanym na niespodzianki, które mogą zdarzyć się w każdej chwili.

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na Platformie CANAL+

Zamów Platformę CANAL+

Najbliższe emisje

  • odc. 7 sobota, 06.06, godz. 07:00
  • odc. 8 niedziela, 07.06, godz. 07:00
  • odc. 9 sobota, 13.06, godz. 07:00
  • odc. 10 niedziela, 14.06, godz. 07:00

oglądaj również w nc+ GO

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

myszsza 7 lat temu

Masz internet, masz przepis. Nie bajeruj.

klysiek 7 lat temu

Witam Panie Adamie!
Chciałam zapytać o przepis na "sos duński". Jest on dodawany do hod-dogów na stacjach benzynowych. Pisze na nim, że jest to sos majonezowy z piklami, aczkolwiek nigdzie nie mogę znaleźć przepisu jak sama zrobić taki sos.
Proszę o odpowiedź,
Pozdrawiam :)

meVa15 8 lat temu

Witam,
Mam problem techniczny - nie wiem jak wyciąć porządny stek z antrykota z dużego kawałka z kośćmi, chciałabym żeby stek jakoś przyzwoicie wyglądał na talerzu. Czy można jakoś wykorzystać resztki mięsa i kości? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

mikołaj 8 lat temu

Panie Adamie.
Oglądam pana praogram i musze powiedzieć ze jest bardzo interesujacy. Ale mam pytanie. Jak zrobić obiad dla moich rodziców tak aby był smaczny i romantyczny. Pozdrawiam Pana i wszystkich oglądających. Gdyby Pan nie mógł pokazać tego w telewizji proszę przesłać przepis na e-mail: [email protected]

Paweł_Kucharz 8 lat temu

Witam serdecznie Panie Adamie,

Jeśli to możliwe prosiłbym o wytłumaczenie w programie jak rozpoznać, które mule kupione jako żywe nie nadają się do spożycia.
Uwielbiam mule pod różnymi postaciami, ale najbardziej te w białym winie z cebulką, czosnkiem, pietruszką, chili i śmietanką. Najlepsze są do tego przepisu mule żywe, które ostatnio bardzo łatwo dostać w hipermarketach i nie tylko, ale za każdym razem bardzo mocno zastanawiam się czy na pewno pozbyłem się wszystkich martwych zwierzątek.
Nie wiem też czy mule kupione jako mrożone, które nie otworzyły się przy duszeniu należy wyrzucić.

Proszę o pomoc.

Helena1 8 lat temu

Witam Państwa

Przykro mi bardzo , ze rejestr przepisów nie obejmuje całości prezentowanego materiału. Szkoda, bo nie zapamieta sie tego wszystkiego.
Oglądając dzisiaj "Na słodko: gorzka czekolada" - Anny Olson , znalazlam tylkon przepis na tartę.
Czy nie ma mozliwości umieszczenia całego prezentowanego materiału?
Ponadto pisząc
tytul nie widze Anny Olson, ani tematu na słodko.
Dziekuję i pozdrawiam

Helena Dobber

Inne programy prowadzącego

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE