Sophie Grigson

Pieczone szparagi


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Pieczone szparagi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 pęczek szparagów

oliwa

szczypta grubej soli morskiej

kilkanaście wiórków parmezanu

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. W płytkim naczyniu do zapiekania ułóż przycięte szparagi, polej oliwą i wymieszaj. Oprósz solą i wstaw do piekarnika. Piecz 12 – 20 minut, zależnie od grubości szparagów. Na koniec posyp wiórkami parmezanu.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.