Sophie Grigson

Faszerowany kard


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Faszerowany kard
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2-3 łodygi kardu bez nasady i liści

½ cytryny albo 3 łyżki białego octu winnego

 

 

Przygotowanie:


Obrane z włókien i pokrojone na 5-centymetrowe łodygi ugotuj w wodzie z dodatkiem soku z cytryny albo octu winnego, a następnie odsącz. Blanszowany przez 10-15 minut ma małym ogniu kard powinien być chrupiący i twardawy, ale jednak ugotowany – inaczej będzie gorzki. Zmieszaj wszystkie składniki nadzienia. Nakładaj małe porcje nadzienia między 2 kawałki kardu, obtaczaj w rozkłóconym jajku i mące, a następnie smaż na oliwie.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.