Curry z homarów

Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.2) Goa
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Curry z homarów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

homary

cebula

zielone papryczki chilli

masala: czosnek

świeży imbir

kurkuma

kolendra

kmin rzymski

chilli

czarny pieprz

mleko kokosowe

 

 

Przygotowanie:


Przygotować masalę z czosnku, imbiru, kurkumy, kolendry, kminu, chilli, czarnego pieprzu i mleka kokosowego. Na oleju podsmażyć cebulę i gdy będzie miękka, dodać papryczki chilli. Udusić cebulę i papryczki niemal na pastę, a następnie dodać masalę. Wlać trochę wody, odparować ją, aby powstał gęsty sos, włożyć do niego homary i gotować je na wolnym ogniu. Danie będzie gotowe, kiedy pancerze homarów staną się czerwone. Dla zaostrzenia smaku można dodać kawałki tamaryndowca, który nada potrawie słono-kwaśny aromat.

powrót

Podobne przepisy

Makaron z owocami morza  al cartoccio
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki w soli i pieprzu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kalmary na czerwonej soczewicy
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
Tosty z krewetkami królewskimi
Kylie Kwong
Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.2)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Krewetki stir-fry ze smażonym jajkiem i octem smakowym
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Małże po marokańsku
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.