Pudding z syropem klonowym

Pudding z syropem klonowym
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
4

Przepis

Składniki:
2 jajka
160 g masła
200 g cukru
280 g mąki pszennej
5 g proszku do pieczenia
500 ml syropu klonowego
500 ml śmietanki 35%

Przygotowanie:
Masło ubić z cukrem. Dodać jajka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto schłodzić przez 24 godziny.
Syrop klonowy i śmietanę zagotować. Odstawić do ostygnięcia.
Piekarnik rozgrzać do 230°C.
Ciasto przełożyć do formy. Wlać mieszankę syropu i śmietany. Piec 15-20 minut, aż pudding się zrumieni.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE