Delia  Smith

Zupa vichyssoise z trawą cytrynową i kolendrą


Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Zupa vichyssoise z trawą cytrynową i kolendrą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 dag masła

50 dag młodych ziemniaków

4 łodygi trawy cytrynowej

2 średnie cebule

bulion warzywny

150 mililitrów mleka

5 dag liści kolendry

 

 

Przygotowanie:


Drobno pokrojone ziemniaki podsmażamy na maśle, dodajemy posiekaną trawę cytrynową i posiekane cebule. Po dziesięciu minutach smażenia wlewamy trochę wywaru z warzyw i łodyg kolendry. Dodajemy mleko i posiekaną kolendrę. Doprawiamy i gotujemy 25 minut. Zupę miksujemy, a następnie przecieramy przez sitko i mocno schładzamy. Podajemy w oziębionych miseczkach z kostkami lodu, posypaną siekaną dymką oraz kolendrą i przybieramy plasterkiem cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna z owocami morza
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Dania na karnawał i imprezę
Ekspresowa zupa pomidorowo-kokosowa
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z pieczonego buraka
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik migdałowy
Przepis z programu Dietosfera (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Drobiowe consomme z zieleniną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.