Zupa pikantno–kwaśna z tofu

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Zupa pikantno–kwaśna z tofu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 filiżanek bulionu drobiowego

2 łyżki obranego i posiekanego kłącza imbiru

½ pęczka dymki

1 filiżanka tofu pokrojonego w centymetrową kostkę

1 pokrojony pomidor

1 filiżanka grzybów pokrojonych w cienkie paseczki

1-2 łyżki ostrego sosu

½ filiżanki octu słodowego

½ filiżanki słodkiej kukurydzy

sól

biały pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podgrzej bulion w rondlu. Dodaj imbir i dymkę. Gotuj przez kilka minut, następnie wyjmij z bulionu imbir i dymkę. Dodaj tofu, pomidora, grzyby, ostry sos i ocet słodowy, i zagotuj. Posól i popieprz do smaku. Udekoruj dymką i słodką kukurydzą.

powrót

Podobne przepisy

Żur na kiszonych rydzach z ziemniakami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ekspresowa grzybowa zalewajka
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Tajska zupa z dyni
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Kura w rosole
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.03)zupa z dwóch gatunków kukurydzy
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Zupa ziemniaczana z topinamburem i chipsami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.