Zupa pikantno–kwaśna z tofu

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Zupa pikantno–kwaśna z tofu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 filiżanek bulionu drobiowego

2 łyżki obranego i posiekanego kłącza imbiru

½ pęczka dymki

1 filiżanka tofu pokrojonego w centymetrową kostkę

1 pokrojony pomidor

1 filiżanka grzybów pokrojonych w cienkie paseczki

1-2 łyżki ostrego sosu

½ filiżanki octu słodowego

½ filiżanki słodkiej kukurydzy

sól

biały pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podgrzej bulion w rondlu. Dodaj imbir i dymkę. Gotuj przez kilka minut, następnie wyjmij z bulionu imbir i dymkę. Dodaj tofu, pomidora, grzyby, ostry sos i ocet słodowy, i zagotuj. Posól i popieprz do smaku. Udekoruj dymką i słodką kukurydzą.

powrót

Podobne przepisy

Zupa gulaszowa z migdałami i oliwkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z dyni z mlekiem kokosowym
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
Krem z młodych ziemniaków i młodego pora
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Bulion drobiowy z bazylią tajską
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Parzybroda
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z pora z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.