Tobie  Puttock

Żeberka z chili i soją


Przepis z programu Tobie i Matt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Żeberka z chili i soją
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g żeberek wieprzowych pokrojonych na niewielkie kawałki

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżki solonej fermentowanej soi

1 łyżeczka + 2 łyżki oleju sezamowego

1 szczypta soli

1 łyżka cukru

1 łyżka chińskiego wina ryżowego

1-2 małe chili

drobno pokrojone

1 łyżka drobno posiekanego świeżego imbiru

3 ząbki czosnku

obrane i drobno pokrojone

1 łyżki sosu ostrygowego

1 mała garść natki kolendry

drobno posiekanej

 

 

Przygotowanie:


Włóż pokrojone żeberka do chińskiego koszyka do gotowania na

powrót

Podobne przepisy

Indyk w stylu cajun
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia kreolska
Rumuńskie pikantne smażone kiełbaski bez osłonek
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Łopatka z dzika duszona w liściach kapusty
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.