Żeberka w sosie chilli

Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Żeberka w sosie chilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

700 g żeberek wieprzowych

0,5 l oleju do smażenia

lub więcej jeśli smażysz we frytkownicy

 

 

Przygotowanie:


Potnij żeberka tak, aby każda kostka była osobno. Smaż na głębokim oleju w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez kilka minut. Osusz na papierowym ręczniku.

Sos
Połącz wszystkie składniki. Doprowadź do wrzenia i dodaj żeberka. Gdy sos zacznie się gotować, zmniejsz temperaturę i duś przez 40 minut. Żeby dodatkowo zrumienić żeberka wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Beigette de veau
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Terrina z kaczki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Boczek z soczewicą
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Duszona jagnięcina z groszkiem
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Schab z octem balsamicznym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.