Bill Granger

Zapiekane risotto z tuńczykiem


Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Zapiekane risotto z tuńczykiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ryż do risotto

np. Arborio

oliwa

cebula

ząbek czosnku

puszka pomidorów w kawałkach

1½ filiżanki bulionu (można go zastąpić wodą)

3 małe cukinie

puszka tuńczyka (w sosie własnym lub w oleju)

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojony ząbek czosnku. Dodać ryż, wymieszać, podsmażać przez około minutę. Włożyć pomidory z puszki, wlać wodę, dodać pokrojone w plastry cukinie i puszkę tuńczyka. Wymieszać, pod przykryciem zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut (aż ryż będzie miękki).

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.